Over de liefde

Vandaag een tekst van Willigis Jäger, een spirituele leraar van deze tijd. Als benedictijnermonnik volgde hij een twaalfjarige zentraining in Japan om zijn mystieke ervaringen te verdiepen.
Hij beschrijft wat we kunnen doen als emoties als woede, trots, frustratie, wrok, angst of jaloezie ons belemmeren op weg naar God/ het Licht/jeZelf.

Willigis raadt ons aan om waarnemer van onszelf te worden, waarnemer van onze gevoelens en emoties. Door oefening van aandacht en concentratie op de adem kunnen we weer transparant worden en gehechtheden loslaten, legt hij uit. We hebben zo de mogelijkheid onszelf te accepteren zoals we op dat moment zijn. We kunnen beslissen of het noodzakelijk is om te handelen, aan onze gevoelens uitdrukking te geven of niet. Zo krijgen we onze innerlijke vrijheid terug en weer zicht op de Liefde die we werkelijk zijn.

Onderstaand een tekst van Wiiligis Jäger uit ‘Over de liefde’. Uitgeverij Asoka.

♥♥♥

Hoe ziet dit er in een concreet geval uit? Wanneer je woedend bent, dan voel je deze woede. Maar wees volkomen alert woedend. Wees je van je woede bewust. De woede mag niet je wakker bewustzijn verstikken. Neem die woede mee in je oefening. Adem de woede in en weer uit. Je zult vaststellen hoe ze langzaam zwakker wordt en begint op te lossen. Je verdringt dus je woede niet, maar ervaart ze en bent getuige van haar kortdurendheid. Hetzelfde geldt voor haat, hebzucht, angst, enz. Oefen je erin deze emoties te aanschouwen, ze waar te nemen zonder je erdoor in beslag te laten nemen of zelfs te laten overweldigen en verstikken. Wanneer je je hierin oefent, zul je beseffen dat emoties vaak korte fenomenen zijn, die als wolken door onze psyche trekken en ons ware wezen verduisteren. Wanneer we niet meer in  voortdurende conflicten met onze emoties zijn, ontstaat nieuwe kracht in ons, die we voor onze eigenlijke opgave in kunnen zetten: het zoeken naar ons ware goddelijke wezen.

♥♥♥

Ik wens jou en mezelf veel innerlijke vrijheid toe op onze weg naar Liefde, die we werkelijk zijn.

Namaste,
Greetje