Kerstdrukte en wat God wil

Lief mens,

Vorige week maandag kwam ik terug van een bezoek aan oudste zoon en zijn vrouw in Taiwan. Ze wonen tijdelijk in een drukke miljoenenstad, maar schoondochter heeft een oase van gezelligheid en rust gemaakt van hun appartement. Wat een wereld van verschil, besef ik als ik van het vliegveld naar huis rijd. Het vlakke Nederland, het rustige Zeeland en de miljoenensteden van Taiwan.
Wat ben ik blij dat ik niet in zo’n drukke stad woon.

Maar éénmaal thuis gebeurt er iets bijzonders. Het lijkt wel alsof ik de drukte meegenomen heb, maar dan vanbinnen. De was moet gedaan, het huis moet nog in de lichtjes, de kerstboom moet opgezet, boodschappen gehaald, een column geschreven. De lijst met moetens wordt groter en mijn innerlijke vrede steeds minder. Totdat ik ’s ochtends heel vroeg wakker word en zie dat ik in een oude valkuil ben gestapt.
De ‘moetens’…, mijn persoonlijkheid wil weer eens van alles, moet van alles.

Want het ‘moet’ gezellig zijn als de andere kinderen thuis komen… Alsof het hen iets uitmaakt als ik niet gestofzuigd heb, de kerstboom niet staat, enz. enz. En.. zo klinkt er een stemmetje, is dit nu de kerstgedachte? Is dit wat ik echt wil? Is dit wat God wil?

Oeps, daar gaan mijn haren overeind staan en komt er meteen een andere stem (want ’s nacht kan mijn hoofd wel eens druk bezig zijn).
‘Wat God wil???’
Daar ben ik wat allergisch voor geworden. Iedereen lijkt te weten wat God wil. Van terrorist tot president, mijn oude dominee, ik zelf en van alles er tussen in. Gelukkig moet ik dan ook denken aan het boek van Neale Donald Walsch, ‘Wat God wil’. Hij wijdt er een bijzonder hoofdstuk aan. Dat helpt me om te kalmeren en het is misschien een mooie tekst voor de column van de kracht van Liefde!! Ik ga het hele hoofdstuk van 6 pagina’s samenvatten in één pagina!

Wat te doen met mijn andere moetens?? Ooit tijdens een opleiding, zei mijn docente dat er geen moetens zijn, behalve dood gaan.
Ik heb keuzes, alleen hebben mijn keuzes wel consequenties…
En kan ik van mijn moetens ook graag willen maken? Ha, dat klinkt al veel beter. Ik besluit dat ik het huis toch graag in de kerstsfeer wil, maar ook van de voorbereidingen wil genieten en vóóral vrede vanbinnen wil voelen. En dat ik de paar komende dagen voor kerst graag anders wil ervaren. Meer kan ervaren waar het voor mij echt om gaat.
En dat werkt.

Lief mens, waar je ook bent, ik wens je een Licht 2018 toe, want Licht en Liefde is wie we werkelijk zijn.
Dat je warmte en Liefde mag ervaren, in welke moeilijke, verdrietige of mooie omstandigheden je ook bent.

De ’tekst’ hieronder is afkomstig uit het boek ‘Wat God wil’ van Neale Donald Walsch. Uitgeverij Spirit. Hoofdstuk 13, pagina 66 t/m 71.

♥♥♥

WAT GOD WIL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namaste,
Greetje