Stilte en innerlijke stilte 1

 

De tekst van 2 weken terug ging over gedachten en ego, versus bewustzijn en ziel. Aansluitend daarop vandaag een korte tekst van Eckhart Tolle, met mogelijk handvatten om meer in contact te komen met dat bewustzijn.

Eckhart Tolle – De stilte spreekt –  Uitgeverij  AnkhHermes

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het ik ben dat dieper gaat dan naam en vorm.

Innerlijke stilte is je wezenlijke natuur. Wat is je innerlijke stilte? De ruimte in je of het bewustzijn van waaruit de woorden op deze bladzijden worden gezien en tot gedachten worden. Zonder dat bewustzijn zou er geen waarneming zijn, zouden er geen gedachten en geen wereld zijn.

Jij bent dat bewustzijn, in de vermomming van een mens.