De blinddoek van het menselijk bewustzijn

Lief mens,
De onderstaande tekst is geschreven door Jan Yosef Louwris. Jan is één van de vaste columnisten van deze site. Hij schrijft over de Kabbalah geeft daar ook trainingen in.

Een hond heeft een bepaald niveau van bewustzijn. Een hond thuis in Amsterdam kan zijn directe omgeving en wereld ervaren.Maar de hond is totaal onwetend, blind en onbewust van wat er in de rest van de stad, het land en de wereld gebeurt. De hond heeft geen bevatting van de dingen die gebeuren in Amerika, het Midden Oosten, Azië etc. ook al is die hele andere wereld aanwezig in het hier en nu.
De rest van onze wereld – inclusief alle films, vermaak, politiek – bestaan totaal niet voor deze hond.
Het arme beest is volledig blind en onbewust ten aanzien van deze andere wereld.

Wij zijn ook blind.

Ons huidige niveau van bewustzijn verblindt ons op exact dezelfde manier naar de andere werelden die hier nu aanwezig zijn en volledig bestaan en toch onzichtbaar voor onze zintuigen ALLEEN omdat ons bewustzijn beperkt is.

Werelden op werelden op werelden bestaan samen met ons en toch weten en zien we niets van hun realiteit. Ze bestaan niet voor ons ook al is hun bestaan zo tastbaar als het scherm waarop je nu leest.

Het paradijs en de realiteit waarin we leven zijn beide hier. Nu. Het is er allemaal vlak voor onze neus. Ze bestaan beide samen met ons op dezelfde manier als dat de rest van de wereld bestaat van de hond.
We kunnen deze perfecte realiteit ingaan en ervaren als we onze blinddoeken afdoen – ons egocentrische reactieve bewustzijn en onze impulsen die als een dikke deken over ons hoofd hangen.

De oude geheime wijsheid van Kabbalah helpt ons om die reactieve impulsen te verwijderen omdat we dan de echte werelden beginnen te zien en te ervaren, die zo vlak voor onze neus staan op dit moment.

Niemand komt ons redden.

God is niet van plan om die deken voor ons naar achteren te trekken om de echte realiteit te onthullen.Het is aan ons om de verblindende reactieve invloed van het menselijk ego te verwijderen en de magie te ontdekken, de vervulling en de perfecte wereld die er de hele tijd al is geweest.Dit is de evolutie die plaatsvindt.
En het is aan ons.

Jan Yosef Louwris