Heppie

Lief mens,

Ken jij ook het gedicht van Joke van Leeuwen?

Ik voel me ozo heppie
zo heppie deze dag.
Vanmorgen zaten deze regels in mijn hoofd alleen dan andersom. ‘Ik voel me niet zo heppie, zo heppie deze dag’.

Misschien herkenbaar voor je in deze dagen waarin het coronavirus allerlei gevolgen heeft?
Om te kijken wat er nu precies speelde besloot ik te gaan mediteren, maar eigenlijk had ik er niet zoveel zin in. In mijn meditatie ruimte besloot ik recalcitrant en boos om niet te mediteren, maar gewoon  niet heppie te zijn. Er te laten zijn wat er is. En oh, wat werkte dat bevrijdend.

Het was helemaal niet mijn bedoeling, maar door gewoon te laten zijn wat er is, ontstond inzicht. De ene na de andere emotie rolde voorbij, boosheid, angst, verdriet, onrust. En elke emotie maakte me iets duidelijk. Boosheid liet zien dat ik me miskend voelde. Pijn liet zien dat ik erkenning wilde, angst liet zien dat oude patronen de overhand hadden gekregen, waardoor zorgzaamheid veranderd was in overbezorgdheid, controle en dwang. Verdriet liet me zien, dat waar ik zelf zo’n behoefte aan had, waardering, ik als reactie weer onthield aan anderen. Zodat de cirkel ‘lekker’ door draaide. Gelukkig kwamen er na alles zijn gang te laten gaan, uiteindelijk ook de Liefde en het begrip langs. Begrip en Liefde voor mezelf, maar ook begrip en Liefde voor de anderen.

Ah, wat een opluchting. Wat een ruimte. En wat heerlijk om te ervaren dat de emoties bijna letterlijk als wolken voorbij kwamen drijven, puur door ze niet te ontkennen, ze gewoon te ervaren. Ze mogen er zijn, want ze zijn er toch al, zoals Alexander Zollner (opleiding non duale coaching) altijd zegt.

De lucht klaarde op en helemaal toen dochter opeens even met de kleinkindjes voor het raam kwam zwaaien naar de corona herstellers in ons gezin.

Lief mens, ik wens je veel gezondheid en heppie-nes toe.

En mocht je soms ook ‘onheppie’ zijn, dan wens ik je alle liefde  en ruimte toe om duidelijk te krijgen wat er speelt, zodat de lucht weer helder kan worden.

Tot slot een link die ik toegestuurd kreeg door Robert Erdbrink de oprichter van Heartmath Benelux. Ik volgde bij hem veel opleidingen en de aangereikte oefening is heerlijk om te doen en goed voor je gezondheid.

Namaste,
Greetje