Thuis komen

Lief mens,
Vandaag geen tekst uit een boek, maar een persoonlijke tekst n.a.v. de opleiding die ik het afgelopen jaar gevolgd heb. Ik heb er heel af en toe iets over geschreven. Ik heb lang getwijfeld om het onderstaande aan je te mailen, maar een lieve oudere en wijze vriendin met wie ik erover sprak, gaf mij het laatste duwtje in de rug, samen met de tekst van Gustaaf Rutgers, 2 weken terug. Zijn tekst raakte mij vanwege o.a. het religieus-cognitief sterven waar hij het over had.

♥♥♥

THUIS KOMEN

Ooit had ik mezelf een vrije dag toebedeeld waarop ik van plan was om te gaan lezen. Ik had net een nieuw boek over spiritualiteit aangeschaft en verheugde me op een heerlijke dag. Totdat ik stuitte op een tekst die mijn hele wereld vanuit het niets op zijn kop zette. Ik dacht dat ik redelijk vrij was van oude Godsbeelden, maar dat bleek niet zo te zijn.  Het voelde alsof een ongelooflijk dierbaar iemand plotseling uit mijn leven werd weggerukt. En alle geestelijke houvast was in één klap verdwenen. Het kostte wat jaren voordat ik hier stapje voor stapje helderheid in kreeg. Gelukkig waren er lieve mensen en mooie boeken op mijn pad die me ‘verder’ hielpen.

Ook het loslaten van ego kwam aan de orde. Waarvan ik heel naïef dacht dat ik daarmee al aardig op pad was. Dat bleek tegen te vallen. Ego bleek niet alleen mijn minder mooie kant te zijn, maar veel meer. Ook mijn zelfbeelden, wereldbeelden, mijn verwachtingen en patronen mocht ik leren loslaten. En alweer was er hulp op mijn pad in de vorm van de non-duale coach opleiding van Art of Life. Waar ik me jarenlang had afgevraagd: ‘Hoe doe je dat, ego loslaten???’, kwamen er nu antwoorden.

Ik leerde eindelijk ten diepste het werkelijke probleem zien; dat ik vergeten was, wie ik echt ben. Ik was zonder dat ik het door had, geïdentificeerd geraakt met mijn persoonlijkheid, mijn ego, die gedurende ons leven ontstaat. Nu is de persoonlijkheid/het ego niet zo zeer het probleem – je hebt hem/haar gewoon nodig – maar wel de gedachte dat je dit bent. En als we denken dat we onze persoonlijkheid zijn, moet deze kost wat kost verdedigd worden en voelen we ons misschien snel aangevallen, in de steek gelaten, niet goed genoeg, eenzaam of niet gehoord.

In de opleiding leerde ik hoe het afpellen van wat je niet bent werkt. Het bleek niet te gaan om het loslaten, want loslaten is iets waar ego zich mee bezig houdt, aldus Alexander, de eigenaar van Art of Life. Het gaat om doorzien. Ik leerde oude patronen, aannames en wereldbeelden die niet kloppen te doorzien, waardoor ze gaandeweg op kunnen lossen. En dan begint ook het integreren van wie/wat je wel bent, goddelijk Bewustzijn/goddelijke Liefde in menselijke vorm. Het vraagt tijd, moed, toewijding, herhaling, mededogen en veel liefde. Maar het was en is alle moeite waard.

Ik ben ongelooflijk blij dat ik de opleiding heb kunnen volgen. Omdat ik het zelf zó gemist heb tijdens mijn zoektocht én omdat het me zoveel helderheid en Liefde en het gevoel van Thuiskomen heeft gebracht,  wil ik het geleerde heel graag met je delen in de vierdaagse workshop ‘Op pad met jeZelf’.

Misschien kan ik de cursus kort samenvatten  met de volgende zin.

Door te kijken naar wat je niet bent, ontstaat er ruimte en krijg je meer zicht op wie/wat je wel bent. Zo kun je het contact herstellen met je innerlijke Bron.

Spreekt het je aan en wil je meer hierover weten, dan kun je kijken op de agenda van de kracht van Liefde. Daar vind je meer over de vierdaagse.
Wil je nog meer informatie, kijk dan eens op mijn andere site: www.praktijkahava.nl
Namasté,
Greetje