Pinksteren

Geschreven door Greetje, eigenaar van de website ‘De kracht van Liefde’.

∞∞∞

Vandaag keek ik sinds lange tijd weer eens even op de website van mijn praktijk Ahava. Omdat het al langere tijd geleden is, wist ik eigenlijk niet precies meer welke inspirerende teksten er onderaan de verschillende pagina’s staan.
 
De teksten ontlokten me een diep vreugdevol gevoel van herkenning, maar ook verwondering. Op de eerste pagina las ik: ‘We zijn Liefde op zoek naar zichzelf’ en iets verderop ‘De langste weg is de weg naar binnen’, gevolgd door ‘De werkelijkheid is Eén, ook al geven de wijzen er verschillende namen aan’.

Het afgelopen weekend heb ik mijn 2-jarige cursus de ‘Inner Journey Home’ afgerond bij Art of Life, nadat ik daar de opleiding tot non-duaal coach heb gevolgd.

Wat voel ik me dankbaar dat ik heb mogen ontdekken dat deze reis inderdaad terugvoert naar Thuis, maar ook de wonderbare ontdekking dat ik nog nooit níet Thuis geweest ben. Ik was alleen dat besef kwijt geraakt.
Ik ontdekte dat het klopt; ‘We zijn Liefde op zoek naar zichzelf’. Je bent dat waar je al zolang naar op zoek bent…

Als ik dergelijke teksten lees weet mijn hoofd dat het klopt, maar nu was er het ervaren dat het waar is. En dat is zo’n bijzondere ervaring, alsof ik het voor het eerst zag, terwijl ik het al 100 keer gelezen heb. Alsof de teksten echt leven en ik ze nu ook steeds meer mag be-leven.

Wat me nog altijd werkelijk verbaast is dat ik mijn hele leven al met geloof en spiritualiteit bezig ben en er toch zo vaak overheen gelezen heb. Vanaf mijn tiende jaar wilde ik zendeling worden, wat ik uiteindelijk na lang twijfelen op mijn 17e heb losgelaten. Maar geloof en later spiritualiteit is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven gebleven. Lange tijd heb ik gedacht dat ik Greetje, mijn lichaam, ideeën, denken, emoties, enz. ben, waarbinnen zich een goddelijke vonk bevindt. Het ego was zoiets als dát wat niet zo goed was in dat hele construct en dát ego mocht verdwijnen. Nu weet ik dat het hele construct van Greetje, lichaam, ideeën, gewoontes, denken, emoties, enz. niet is wie ik ben. De goddelijke vonk, Christus Bewustzijn, Non-duaal Bewustzijn of welke naam de wijzen er ook aan geven, is de werkelijke identiteit van iedereen. De werkelijkheid is Eén. Er is alleen maar Eén.

Voor mij is dat de Inspiratie van de Geest, Pinksteren, het verhaal van de Heilige Geest. Het diepe besef dat alles en iedereen Eén is. Iets dat het ‘ikje’ niet kan bedenken, dat alleen te ervaren is door genade van, in, door en als de Heilige Geest.

De reis is niet ten einde, is volgens onze leraar Alexander zelfs nooit ten einde. Soms denk ‘ik’ weer dat ‘ik’ het ‘ikje’ ben, en reageer ‘ik’ als het ‘ikje’, maar steeds vaker is de diepe grond voelbaar, die ook wel ongrond wordt genoemd, het diepe Mysterie van wat we werkelijk Zijn.

Ik wens je hele fijne Pinksterdagen, dat de Inspiratie van de Heilige Geest voelbaar mag zijn!

Liefs, Greetje