Achtergrond

Deze website is gestart door Greetje Veneman (1960). Ze heeft een eigen praktijk, van waaruit ze mensen begeleidt en workshops geeft en houdt zich bezig met bewustwording en mystiek. Voordat ze met haar praktijk startte, gaf ze les in geestelijke stromingen en levensbeschouwing op een openbare basisschool. Door al deze stromingen blijkt een rode draad te lopen. De uiterlijke verschillen zijn zo duidelijk aanwezig, maar de kern is nagenoeg hetzelfde. Ze vroeg zich af hoe het dan toch mogelijk is, dat mensen in verschillende godsdiensten elkaar bestrijden, terwijl die kern zo gelijk is?

Op deze levensgrote vraag is helaas geen simpel antwoord mogelijk. Waarschijnlijk heeft het antwoord te maken met onbekendheid of onwetendheid. Een heel klein voorbeeld:

Joden geloven in de god van Awram en benoemen hem als JHWH,
Christenen geloven in de god van Abraham en zeggen God,
Islamieten geloven in de god van Ibrahim en noemen hem Allah.

Maar Awram, Abraham en Ibrahim zijn drie namen voor één en dezelfde persoon. Joden, Christenen en Islamieten geloven dus in dezelfde God.

Ook het volgende gedicht kan een deel van het antwoord vormen.

Als er Licht is in de ziel, zal er Liefde zijn in de mens.
Als er Liefde is in de mens, zal er harmonie zijn in het huis.
Als er harmonie is in het huis, zal er rust zijn in het land.
Als er rust is in het land, zal er vrede zijn op aarde.

Met andere woorden, innerlijke vrede leidt tot uiterlijke vrede.

Maar het allerbelangrijkste antwoord is: We zijn vergeten, kwijt geraakt waar alle religies en spirituele stromingen naar verwijzen!

Gelukkig zijn er door de eeuwen heen mystici en grote leraren uit alle stromingen, die ons hier onophoudelijk op wijzen. Het gaat om het doorzien van ego, het gaat om bewustwording. Je bent niet je persoonlijkheid. Vind vader/moeder God, de Boeddha, het Licht, non-duaal Bewustzijn, Liefde, als jouw Zelf, zie dat je het al Bent én, er is alleen maar Eén! Zie het overal. Hét kijkt door jouw ogen. En probeer Dat te leven, vanuit onvoorwaardelijk liefhebben.
Dat is waar deze website graag aan zou willen bijdragen.

Ongeveer één maal per maand worden er korte inspirerende teksten op de website geplaatst, afkomstig uit wisselende religies en spirituele stromingen of hieraan gerelateerde boeken. Daarnaast zullen bekende en minder bekende schrijvers/columnisten met regelmaat een tekst schrijven vanuit hun eigen spirituele achtergrond. Het mystieke Christendom, Islam/Soefisme, Kabbala, Boeddhisme en Hindoeïsme. Teksten die misschien meer bewustwording, inzicht, begrip en respect brengen en vandaaruit kunnen leiden naar jeZelf en innerlijke vrede. Teksten die je kunnen inspireren om nog meer te leven en te handelen vanuit je Hart.

Via info@dekrachtvanliefde.nl kun je je aanmelden voor de gratis maandelijkse mail, waardoor je de teksten die op de website worden geplaatst, in je mailbox krijgt, zodat je niets hoeft te missen. Ook krijg je via de mail nog iets meer achtergrond informatie. Als ze niet aan je verwachtingen voldoen, kun je je op elk moment weer uitschrijven.

Wil je meewerken aan deze site? Dat kan door zelf inspirerende teksten aan te leveren, met vermelding van je naam, titel van het boek en de schrijver van het boek waaruit de tekst afkomstig is. Of door deze informatie door te sturen naar iemand waarvan jij denkt dat hij of zij ook geïnteresseerd is. Met z’n allen, kunnen we zo meewerken aan meer verbinding.