Agenda

DRIEDAAGSE WORKSHOP NON-DUALITEIT

 “Wie of Wat ben Ik?”
Groeien in Bewust Zijn

Non-dualiteit betekent letterlijk “Niet Twee”, of te wel “Alles is Eén”. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit Eén Bron, waar iedereen afkomstig én een unieke uitdrukking van is.  Ook jij en ik komen voort uit die Bron, we zijn daar intiem mee verbonden. Net zoals de golf nog steeds onderdeel van de oceaan is, en een druppel nog steeds water.

Het gevoel van afgescheidenheid van de Bron overheerst echter vaak. Het feit dat we ons afgescheiden voelen zorgt ervoor dat we constant bezig zijn ons geluk na te jagen, en dat geluk buiten onszelf denken te vinden.

Door opvoeding, onderwijs en het contact met anderen zijn we ervan overtuigd geraakt een op zichzelf staand individu te zijn. We hebben ons geïdentificeerd met deze persoonlijkheid, ook wel Ego genoemd, die opgebouwd is uit overtuigingen en wereldbeelden.

Er is echter een hemelsbreed verschil tussen wie je in essentie bent, en wie je geworden bent. Of beter gezegd, er is een groot verschil tussen wie of wat je bent, en wie je dénkt dat je bent. In je leven zijn die twee sporen uit elkaar gaan lopen.

In de workshop Non-dualiteit bewandelen we die 2 sporen terug naar je essentie:

  • We gaan de beperkende aannames en zelf- en wereldbeelden verkennen van onze persoonlijkheid, waardoor ze beter te doorzien zijn en op kunnen lossen. Het gaat hier niet om een verbetering of verandering van je persoonlijkheid, want dat zou een nieuw ego project zijn. Door te kijken naar wat je niet bent, ontstaat er ruimte en krijg je meer zicht op wie/wat je wel bent. Het gaat er om dat je stapje voor stapje meer contact krijgt met Dat wat je ten diepste bent, de Bron, je echte basis. Dat is waar alle grote spirituele tradities naar verwijzen. Dáár is geluk te vinden.
  • Om te groeien in Bewust Zijn maken we ook gebruik van meditatie, visualisatie en diepgaande mooie non-duale oefeningen. In ieder mens leeft – bewust of onbewust- nog altijd de herinnering aan essentie. We gebruiken de oefeningen om deze herinnering weer ‘wakker’ te maken, waardoor je oorspronkelijke kwaliteiten zoals mededogen, onvoorwaardelijke Liefde, wijsheid en plezier weer kunnen gaan stromen. Je ontdekt dat het geluk waar je naar op zoek was, te vinden is in jezelf.

Het is belangrijk dat je lichaam rust ervaart op dit pad.
Dit gaan we, naast bovenstaande werkvormen, op een hele praktische manier doen door middel van HeartMath biofeedback oefeningen, het meten van je eigen hartritme variatie aan een laptop. Je hartritme variatie zegt nl. veel over je innerlijke staat van rust of onrust. Je leert om je hartritme variatie op een heel makkelijke manier te beïnvloeden, zodat je meer innerlijke rust kunt ervaren. Vanuit deze rust kun je helderder kijken naar wat er speelt in je leven en sneller je ego reacties doorbreken. Een mooie bijwerking van deze oefeningen is dat het een boost is voor je immuunsysteem, bloeddrukverlagend werkt en meer energie oplevert.  Je kunt de oefeningen op elk moment van de dag toepassen, zonder dat iemand het ziet en waardoor je snel weer innerlijke rust creëert als een soort anker in je leven.

Trainer:        
De workshop wordt gegeven door Greetje Veneman.
Greetje is eigenaar van praktijk Ahava en een gelicenseerd en zeer ervaren HeartMath 1:1 coach en groepstrainer. Ze heeft meerdere opleidingen gevolg, waaronder de opleiding Non-duale coaching en therapie. Voor meer informatie zie: www.praktijkahava.nl

Praktisch:
De driedaagse workshop wordt gegeven op dinsdag 8, woensdag 9 en dinsdag 29 november 2022.
Locatie: Rossinilaan 37, 4384MB Vlissingen.
Maximum aantal deelnemers: 4.
Investering: €330, dit is inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal. Mocht je niet van de lunchmogelijkheid gebruik willen maken mag er € 20 op het cursusgeld in mindering worden gebracht.

Als de workshop onverhoopt niet door kan gaan wegens coronamaatregelen wordt er naar een oplossing gekeken of wordt het volledige cursusgeld terug gestort. Mochten de maatregelen ingaan na de eerste twee dagen, wordt er naar een passende oplossing gezocht voor de derde dag.

Aanmelden of meer info kan via: info@praktijkahava.nl  of telefonisch:
06-27412781