Agenda

April/Mei 2023

DRIEDAAGSE WORKSHOP NON-DUALITEIT

 “Wie of Wat ben Ik?”
Groeien in Bewust Zijn

Non-dualiteit betekent letterlijk “Niet Twee”, of wel “Alles is Eén”. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit Eén Bron. De Bron waar iedereen uit voortkomt, een unieke uitdrukking van is én tegelijkertijd nooit uit weggegaan is.  Ook jij en ik komen voort uit die Bron, we zijn daar intiem mee verbonden. Net zoals de golf nog steeds onderdeel van de oceaan is, en de druppel nog steeds water is.

Het gevoel van afgescheidenheid van de Bron overheerst echter vaak. Het feit dat we ons afgescheiden voelen zorgt ervoor dat we constant bezig zijn ons geluk na te jagen, en dat geluk buiten onszelf denken te vinden.

Door opvoeding, onderwijs en het contact met anderen zijn we ervan overtuigd geraakt een op zichzelf staand individu te zijn. We hebben ons geïdentificeerd met deze persoonlijkheid, ook wel Ego genoemd, die opgebouwd is uit overtuigingen en wereldbeelden.

Er is echter een hemelsbreed verschil tussen wie je in essentie bent, en wie je geworden bent. Of beter gezegd, er is een groot verschil tussen wie of wat je bent, en wie je dénkt dat je bent. In je leven zijn die twee sporen uit elkaar gaan lopen.

In de workshop Non-dualiteit bewandelen we die 2 sporen terug naar je essentie:

  • We gaan de beperkende aannames en zelf- en wereldbeelden verkennen van onze persoonlijkheid, waardoor ze beter te doorzien zijn en op kunnen lossen. Het gaat hier niet om een verbetering of verandering van je persoonlijkheid, want dat zou een nieuw ego project zijn. Door te kijken naar wat je niet bent, ontstaat er ruimte en krijg je meer zicht op wie/wat je wel bent. Het gaat er om dat je stapje voor stapje meer contact krijgt met Dat wat je ten diepste bent, de Bron, je echte basis. Dat is waar alle grote spirituele tradities naar verwijzen. Dáár is geluk te vinden.
  • Om te groeien in Bewust Zijn maken we ook gebruik van meditatie, visualisatie en diepgaande mooie non-duale oefeningen. In ieder mens leeft – bewust of onbewust- nog altijd de herinnering aan essentie. We gebruiken de oefeningen om deze herinnering weer ‘wakker’ te maken, waardoor je oorspronkelijke kwaliteiten zoals mededogen, onvoorwaardelijke Liefde, wijsheid en plezier weer kunnen gaan stromen. Je ontdekt dat het geluk waar je naar op zoek was, te vinden is in jezelf.

Het is belangrijk dat je lichaam rust ervaart op dit pad.
Dit gaan we, naast bovenstaande werkvormen, op een hele praktische manier doen door middel van HeartMath biofeedback oefeningen, het meten van je eigen hartritme variatie aan een laptop. Je hartritme variatie zegt nl. veel over je innerlijke staat van rust of onrust. Je leert om je hartritme variatie op een heel makkelijke manier te beïnvloeden, zodat je meer innerlijke rust kunt ervaren. Vanuit deze rust kun je helderder kijken naar wat er speelt in je leven en sneller je ego reacties doorbreken. Een mooie bijwerking van deze oefeningen is dat het een boost is voor je immuunsysteem, bloeddrukverlagend werkt en meer energie oplevert.  Je kunt de oefeningen op elk moment van de dag toepassen, zonder dat iemand het ziet en waardoor je snel weer innerlijke rust creëert als een soort anker in je leven.

Trainer:        
De workshop wordt gegeven door Greetje Veneman.
Greetje is eigenaar van praktijk Ahava en een gelicenseerd en zeer ervaren HeartMath 1:1 coach en groepstrainer. Ze heeft meerdere opleidingen gevolg, waaronder de opleiding Non-duale coaching en therapie. Voor meer informatie zie: www.praktijkahava.nl

Deelnemer Monique:
‘Even in koesterende stilte, intiem, warm en deskundig, zo heb ik Greets driedaagse workshop ervaren. Weldadig, met diep respect en dankbaarheid. Het is wel/niet rustig en kalm in mij tijdens de workshop maar altijd zinnig, vanwege de oefeningen, meditaties, hartcoherentie en Greets professionele in- en uitzoomen. Tijdens de tweede dag na een afsluitende meditatie ervaar ik een gevoel van Eenheid door heel mijn wezen. Wonderlijk mooi en enorm versterkend!’

Praktisch:
De driedaagse workshop wordt gegeven op dinsdag 25 april, woensdag 26 april en dinsdag 9 mei 2023.
Locatie: Rossinilaan 37, 4384MB Vlissingen.
Maximum aantal deelnemers: 4.
Investering: €330, dit is inclusief koffie, thee, en lesmateriaal.

De workshop geeft je praktische handvatten om te doorzien wie je niet bent, zodat je kunt leren leven vanuit Dát wat je ten diepste bent.
Het gaat om leren leven vanuit rust, vrede en vertrouwen, kijkend door ogen van Liefde.

Aanmelden of meer info kan via: info@praktijkahava.nl  of telefonisch:
06-27412781

∞∞∞

Dinsdagavond 7, 14 ,21, 28 februari en 7 maart 2023

BOEKLEZING EN BESPREKING ‘EEN NIEUWE AARDE’ VAN ECKHART TOLLE

Eckhart Tolle is een wereldbekende spreker en schrijver op het gebied van verlichting.

Zelf zegt hij over zijn boek De nieuwe aarde: ‘De wereld is op een belangrijk kruispunt aangekomen. Het ego-gerichte bewustzijn heeft aarde en mensheid aan de rand van de totale catastrofe gebracht. Het is dan ook hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen en de kostbare edelstenen worden die we in wezen zijn, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn. Sinds mensenheugenis was de mogelijkheid van zo’n transformatie de boodschap van lichtbrengers als Boeddha, Jezus en anderen. Staat de mensheid er nu meer voor open dan toen? En: wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat dit boek in. Nog belangrijker echter is dat dit boek zelf een instrument voor transformatie is, ontstaan vanuit het ‘nieuwe’ bewustzijn. Al lezende kunnen we de verschuiving ervaren die in ons plaatsvindt.’

De avonden worden begeleid door Greetje Veneman, zij is thuis in de geschriften van meister Eckhart, de 13e-eeuwse mysticus waar Eckhart Tolle zich naar vernoemd heeft en ze heeft o.a. een 3-jarige opleiding non-duale coaching gevolgd. Non-dualiteit is waar dit boek over gaat. Je zou het een ander woord voor verlichting kunnen noemen.

Praktisch:
De 5 avonden worden gegeven op dinsdagavond 7, 14 ,21, 28 februari en 7 maart 2023 van 19.30 tot 21.15 uur.
Locatie: Rossinilaan 37, 4384MB Vlissingen.
Maximum aantal deelnemers: 6.
Investering: € 95, dit is inclusief koffie en thee.
Zelf aan te schaffen: Boek ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle.

We lezen elke avond uit het boek en kijken, voelen en bespreken wat dat met ons doet én wat dat voor ons betekent.
De avond eindigt met een non-duale meditatie of een oefening om transparant te worden voor het licht van Bewustzijn.

Aanmelden of meer info kan via: info@praktijkahava.nl  of telefonisch:
06-27412781