Slechts met ogen van de Ziel kun je werkelijk zien

Tijdens mijn opleiding tot non-duaal coach deden we een oefening die ik niet snel zal vergeten. Het deed me denken aan het boekje ‘De kleine prins’ van Antoine de Sant-Exupéry. Daarin staat de prachtige uitspraak ‘Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar’.

In de oefening met als thema Verbinding, mochten we om de beurt een kring inlopen die gevormd werd door medecursisten. De opdracht was om goed te voelen wat er binnenin je gebeurde. Groot was mijn verbazing toen bleek dat niémand zich op zijn gemak voelde. Wat ik ook fascinerend vond, was dat iedereen een andere manier gebruikte om in de kring te gaan. De één maakte zich groot, de ander vertoonde please gedrag, weer een ander nam de leiding op zich en ga zo maar door. Normaal valt dit niet echt op, maar doordat we uitspraken wat we voelden en dachten, werd dit snel duidelijk. Het verbaasde me héél erg dat niemand kon voelen hoe de sfeer in de kring echt was, namelijk heel liefdevol.
 
Totdat ik zelf aan de beurt was…
Vanuit mijn dagelijkse manier van doen, gebruikte ik onmiddellijk mijn oude vertrouwde manier om contact te maken. Onzekerheid en angst om buiten gesloten te worden waren duidelijk voelbaar en van de liefde in de kring nam ik totaal niets meer waar…
Daarna mocht ik de oefening opnieuw doen, maar nu – zoals we tijdens de opleiding leerden –  kijkend vanuit de Ziel…

Wát een ongelooflijke verschil en een totaal andere waarneming gaf dat! Nu pas kon ik voelen wat er werkelijk aan de hand was. Mijn waarneming werd niet meer vertroebeld door oude patronen en verhalen van ego. Er was helderheid, vertrouwen en liefde was duidelijk voelbaar.
Ik denk nog vaak terug aan deze oefening als ik soms ‘een verhaal’ of gebeurtenis weer dreig in te kleuren met mijn persoonlijkheid.

Slechts met ogen van de Ziel, kun je werkelijk zien!

♥♥♥

Zou jij ook willen leren kijken met de ogen van de Ziel en voorbij willen gaan aan ego/je persoonlijkheid, kijk dan eens in de agenda van de Kracht van Liefde of op https://praktijkahava.nl/workshop/
Het maakt een wereld van verschil! En dat wil ik graag met je delen.

Namaste, Greetje